6 viisi, kuidas oma kodu sügisesel ajal hubasemaks muuta

6 viisi, kuidas oma kodu sügisesel ajal hubasemaks muuta
Laen...
6 viisi, kuidas oma kodu sügisesel ajal hubasemaks muuta

Kätte on jõudnud aeg, kus päevad on aina lühemad ning ilmad jahedamad, mistõttu veedame üha rohkem aega just kodus. Seetõttu on eriti oluline, et meie kodud oleksid kui hubased retriidid, kus see pime sügiskaamos mööda saata. Panime kirja mõned aegumatud soovitused, kuidas sellel ajal oma kodus tõelist heaolutunnet luua. 

 

Hubane valgustus

Täida oma kodu hubase valguskumaga, kasutades selleks erinevaid meeleoluvalgusteid. Selle asemel, et kasutada eredat laevalgustit, säti hoopis toa erinevatesse nurkadesse pehme ja sooja valgusega väiksemad valgustid. Siinkohal soovitan kindlasti jälgida, et lampide soojusspekter ei oleks suurem kui 3000K. Eriti hubaselt mõjuvad tekstiilkuplitega laua- ja põrandavalgustid ning opaalkuplitega väikesemõõdulised valgustid, nagu näiteks Santa & Cole Cesta ja Cestita, mida on nii lihtne vastavalt soovile ka toas eri nurkadesse ümber paigutada. 

 

Soojust lisavad tekstiilid

Me ihkame pehmust ja soojust ning seda tunnet aitavad luua kvaliteetsed ja naturaalsetest materjalidest kodutekstiilid. Siinkohal on praegu eriti trendikad just pikakarvalised villavaibad, mis toovad ruumi hubasust ja millele palja jalaga astudes tunned kohe soojust. Samuti loovad heaolutunnet pehmed padjad ja pleedid, mille sisse end õhtustel tundidel raamatut lugedes või filmi vaadates sättida. Olgu lisatud, et just villasisaldusega pleedid pakuvad kõige enam soojust. 

 

Elav tuli

Muidugi on üks kõige vanemaid hubasuse loomise nippe süüdata toas elav tuli. Eriti õnnelikud on need, kellel on kodus kamin või ahi, millest tulevat valguskuma ja tule praksumise vaikset häält nautida. Kui aga see võimalus puudub, siis täida oma kodu rohkete küünaldega, asetades neid ruumi eri nurkadesse. Kasuta suuri klaasist laternaid, pikki antiikküünlaid või klassikaks saanud Stoff Nageli küünlajalgu, mida saad virnastada ja vastavalt oma soovile kujundada, mõjudes samal ajal efektse disainielemendina. 

 

Kodune aroomiteraapia

Lõhnadel on imetabane vägi äratada meis mälestusi ja tundeid. Leia oma lemmikaroom, mis mõjub kergelt ja lõõgastavalt, ning täida kodu imelise lõhnaga, kasutades selleks näiteks naturaalsete õlidega aroomilampe, difuusereid, spreipudelis ruumilõhnastajat või aroomiküünlaid. 

 

Energiat andvad värvid

Kui värvid hakkavad loodusest kaduma ning kõik on muutumas üha hallimaks ja värvitumaks, siis aitab just värvide kasutamine interjööris luua koju head energiat. Siinkohal sobib selleks just sinu lemmikvärv. Kui tekib hirm, et värvid väsitavad, siis soovitan kasutada värvide interjööri toomiseks väikeseid sisustusaksessuaare nagu vaasid, dekoratiivpadjad, illustratsioonid, küünlahoidjad jms, mida on lihtne vastavalt soovile hooajati välja vahetada.

 

Rotangmööbel sügisel? Jah!

Kuigi paljude silmis sobib rotangmööbel vaid terrassile või suvemajja, siis julgustan seda materjali kasutama ka oma linnakodus ning miksima modernsema stiiliga. Naturaalset värvi rotangesemetel on toore välimuse tõttu imetabane võime tuua interjööri soojust ja looduslähedust. Selleks võib olla mõni üksik ese nagu lauake, punutud hoiustamiskorv või tool, millele mugavaks istumiseks lisada dekoratiivpadi või lambanahk. 

 

Copyright © 2017-2024 Snug Sisustus OÜ. Kõik õigused kaitstud.